......

Welkom in de

van Orthopedisch Centrum Turnhout

Hand en Polskliniek

Hoofdmenu

Uw arts:

Dr. Marc Mombert,
gesuperspecialiseerd

Afspraak maken

Hoofdmenu

Welkom in onze Hand- en Polskliniek!

De hand is een uniek deel van het menselijk lichaam, samengesteld uit bot, gewrichten, ligamenten, spieren en pezen, zenuwen, huid en bloedvaten. Deze elementen zijn stuk voor stuk belangrijk voor een normale functie. De functie gaat van fijne delicate handelingen zoals het oprapen van een blaadje papier waarbij fijn gevoel in de tip van wijsvinger en duim en een perfecte aansturingen van de gewrichten belangrijk is, tot het dragen van zware lasten waarvoor de structuur van het polsgewricht en de ligamenten of gewrichtsbanden een rol spelen.

Handchirurgen hebben een bijkomende opleiding van minstens 1 jaar gevolgd na hun primaire specialisatie om deze verscheidenheid aan structuren te kunnen behandelen. Het is een zeer uitdagende specialiteit en omvat delen van orthopedische en plastische heelkunde. De patiëntengroep bestaat uit baby’s en jonge kinderen (aangeboren afwijkingen) over jong volwassenen (vooral traumatische letsels) tot ouderen (artrose of slijtage problematiek). Ook de behandeling van zenuwaandoeningen en -letsels in het bovenste lidmaat hoort tot het expertisegebied van de handchirurg.

De behandeling hoeft gelukkig niet steeds chirurgisch te zijn. Andere mogelijkheden zijn medicatie, gips, spalken, kinesitherapie, adviezen voor correct gebruik, injecties.

Links

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Voor een gezonde dosis nieuws en oplossingen voor uw klachten!

Welkom in onze
Hand- en Polskliniek »