Het Orthopedisch Centrum
Turnhout

Het OCT is ontstaan in 2012 als een fusie tussen voormalige diensten
orthopedie St. Jozef en St. Elisabeth Ziekenhuis.

Bekijk alle departementen

Professionals

Welkom bij Orthopedisch Centrum Turnhout

Binnen het Algemeen Ziekenhuis Turnhout biedt de afdeling Orthopedie zich aan als gespecialiseerd interventiecentrum voor zowel acute zorg (spoeddienst) als electieve orthopedische zorg. Haar activiteiten, die georganiseerd worden uitgevoerd zowel op de Campus Sint-Jozef als op de Campus Sint-Elisabeth, maken onderdeel uit van het Netwerk Kempen: een samenwerking van de 4 Kempische ziekenhuizen (Turnhout, Geel, Mol & Herentals).

De 11 orthopedisch chirurgen van het AZ Turnhout werken samen onder de naam Orthopedisch Centrum Turnhout (OCT).
Elke chirurg streeft op zijn of haar eigen deelspecialisme naar optimale zorg voor onze patiënten.
Naast uw chirurg staan ook onze ervaren verpleegkundigen in voor uw welzijn.
Ons secretariaat tenslotte helpt u zo vriendelijk en vlot als mogelijk verder bij alle praktische zaken.

De afdeling Orthopedie van het AZ Turnhout bedient de Kempische regio en staat borg voor een kwaliteitsvolle zorg van de volgende gewrichten: voet, enkel, knie, heup, rug, hand, pols, elleboog en schouder. De orthopedisch chirurgen worden hierin bijgestaan door kinesisten, ergotherapeuten, revalidatiespecialisten, artsen, geriaters, enz. Bovendien bestaat er een nauwe samenwerking met de afdeling neurochirurgie.

De afdeling Orthopedie van het AZ Turnhout voert jaarlijks meer dan 5.000 operaties uit. Iedere maandagochtend, tijdens de stafvergadering, worden de meest opmerkelijke casussen besproken en om de drie weken komen de complicaties aan bod. Die besprekingen bevorderen niet alleen de interne dialoog, maar verhogen de kwaliteit van de zorg. Met de huisartsen en kinesisten uit de regio verzorgt de afdeling Orthopedie de externe dialoog via een handige nieuwsbrief (verschijning 3x/jaar), en vooral ook via een tweejaarlijks Orthopedisch Congres.

0 Orthopedisch chirurgen
0 Gipsen in 2019
0 Consultaties in 2019
0 Operaties in 2019
Knie
20160906135801

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Voor een gezonde dosis nieuws en oplossingen voor uw klachten!