......

Welkom op de

van Orthopedisch Centrum Turnhout

Knie-unit

Onze artsen

Welkom bij onze

Knie-unit

Afspraak maken

 

Welkom op onze Knie-unit!

In de knie-unit komt zowel de jonge sporter (recreatief of professioneel) als “de minder jonge actieveling met slijtageletsels” aan bod.
Veel problemen (meniscus-, kruisband-, kraakbeenletsels) kunnen met een kijkoperatie (artroscopie) behandeld worden. Gewrichtssparende procedures (kraakbeenprocedures, kanteloperaties, enz.) vinden meer en meer hun ingang gezien er zich steeds jongere patiënten aanbieden met knieletsels.
Dikwijls is het plaatsen van een knieprothese onvermijdelijk. Mits het schetsen van correcte verwachtingspatronen is de knieprothese uitgegroeid tot een van de meest betrouwbare procedures binnen de geneeskunde.
Door de nauwe samenwerking met de gespecialiseerde spoedgevallen heeft de dienst ruime ervaring opgebouwd met reconstructies van zeer complexe knieletsels (knieluxaties, periarticulaire fracturen, enz.).
Dit volledige pallet wil deze knie-unit op een wetenschappelijk onderbouwde manier brengen.

Gezien de complexiteit van de kniepathologie is er dagelijks overleg tussen “de kniemannen”. Waar nodig wordt tijd gemaakt om ingrepen samen uit te voeren (complexe revisies van protheses, multi-ligament herstellingen bij volledige ontwrichtingen, enz.).
Voor verdere uitbouw van expertise worden bepaalde ingrepen toebedeeld aan één chirurg (halve (unicompartimentele) knieprothese, kanteloperatie, enz.).

De knie-unit wil maximaal wetenschappelijk onderbouwde behandelingen afleveren. Hiervoor is voortdurende kritische evaluatie van eigen resultaten nodig. Daarom registreren we uitvoerig en vragen we, met 100 % garantie voor privacy, aan de patiënten om actief deel te nemen aan de bevragingen.

Links

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Voor een gezonde dosis nieuws en oplossingen voor uw klachten!

Welkom in onze
Knie-unit »