Veel gestelde vragen

Ons team van professionals staat klaar om
uw vragen te beantwoorden!

Hoofd website OCT »

 

Snelle antwoorden bij veel voorkomende aandoeningen:

Wij vullen verzekeringsformulieren in voor eigen patiënten. Wij treden niet op als expert in verzekeringsdossiers. We kunnen wel verzekeringsartsen aanbevelen.

Heel vaak gaat het om de ziekte van Dupuytren »

Nee, het is wel nuttig na te laten kijken of het effectief om een gewone cyste gaat.

Vermijd steunname op de handpalm (zoals pompen), probeer steun te nemen op een vuist. Krachtige torsiebeweging (zoals wringbeweging) is te vermijden.

Varieert voor een planbare ingreep tussen de 2 en 6 weken. Bij een dringende ingreep wordt naar een snellere oplossing gezocht.

Aandoeningen binnen het polsgewricht zoals bot- en kraakbeenletsels, gewrichtsbandletsels en bepaalde vormen van artrose.

Bij evaluatie is het binnen de mate van het mogelijke nuttig het muziekinstrument mee te brengen om de oorzaak te helpen vinden. Bij chronische letsels is vaak samenwerking met gespecialiseerde handkinesitherapeuten nuttig. Bij acute letsels wordt tussen chirurg en muzikant een behandelplan overeengekomen dat een zo snel mogelijke hervatting van het musiceren toelaat.

Er bestaat een regionaal overleg met de Kempense handchirurgen voor het bespreken van bijzondere gevallen.

De nationale organisatie is de Belgian Hand Group (www.belgianhandgroup.be)

Een vrijblijvende 2de opinie kan op afspraak gevraagd worden. Probeer zoveel als mogelijk verslagen van vorige onderzoeken en behandelingen mee te brengen zodat geen dubbele onderzoeken dienen te gebeuren.

Hier het antwoord

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Voor een gezonde dosis nieuws en oplossingen voor uw klachten!

Welkom in onze
Hand- en Polskliniek »