Dr. Ludo Hansen met pensioen

Dr. Ludo Hansen met pensioen

Na 30 jaar Orthopedie in Turnhout is Dr. Ludo Hansen sinds 1-7-2020 met pensioen.

Dr. Hansen is op 1 april 1990 begonnen in de st. Jozef kliniek te Turnhout na eerst een professionele opwarming in Limburg.

Aanvankelijk werd het ganse scala van de orthopedie door elke chirurg behandeld.
De rugchirurgie- die alleen hij destijds uitvoerde-was de eerste vorm van subspecialisatie.

Tijdens de wekelijkse stafvergaderingen was zijn uitgebreide orthopedische kennis altijd een belangrijke factor in de beslissingsvorming vans een complex probleem.

Hij zorgde met zijn Limburgse nuchterheid en rust voor de sereniteit en kalmte die een orthopedische associatie nodig heeft.

De patiëntenzorg kwam altijd op de eerste plaats: niet één ongeruste patiënt werd aan zijn lot overgelaten. Dag en nacht stond hij voor z’n patiënten klaar.
Hij werd door hen dan ook op handen gedragen en eindeloos gerespecteerd.

Daarenboven had hij ook grote interesse in en kennis over bestuursfuncties binnen het ziekenhuis die hij dan ook altijd behartigde met een onpartijdige insteek.

Dr. Hansen was jaren voorzitter van de medische raad in het toenmalige Sint Jozef ziekenhuis.
Nadien werd hij de bezieler van de huidige financiële regeling van het fusie ziekenhuis AZ Turnhout en bleef actief binnen de hogere regionen van het ziekenhuis bestuur.

Het Orthopedisch Centrum Turnhout, de huisartsen van de HVRT en het ziekenhuis bestuur zullen u hard missen. Maar dit valt in het niets bij al die patiënten die niet meer kunnen genieten van u als schitterend orthopedisch chirurg!

Beste Ludo, geniet van alle momenten die je nu met Véronique, familie en vrienden kunt doorbrengen. Je hebt ze dubbel en dik verdiend!

Het Orthopedisch Centrum Turnhout